24 Μαρ 2012

Στη Φρανκφούρτη η Alfa Romeo 4C

Το εκπληκτικό νέο μικρό σπορ αυτοκίνητο της θα μας παρουσιάσει επίσημα πλέον η Alfa Romeo στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Το μοντέλο θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο, μικρό βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 850 κιλά, ενώ η ιπποδύναμη του θα φτάνει με άνεση τους 200 ίππους. 


Τη γνωρίσαμε στην έκθεση της Γενεύης σε μορφή concept, όμως τώρα η Alfa Romeo ανακοινώνει την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής στην έκθεση της Φρανκφούρτης σε ένα περίπου μήνα. Το αυτοκίνητο υιοθετεί διάταξη που το θέλει αυστηρά διθέσιο με τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση στον πίσω άξονα. Το συνολικό μήκος σύμφωνα με την εταιρεία κυμαίνεται στα 4 μέτρα, και το μεταξόνιο στα 2,4 μέτρα. Η Alfa Romeo έχει επικεντρωθεί στην αστείρευτη όσο και ανόθευτη οδηγική απόλαυση, και για το λόγο αυτό η αναλογία βάρους της 4C θα είναι στο ποσοστό 40/60% εμπρός/πίσω, ενώ αντίστοιχα η αναλογία κιλών/ίππο θα κυμαίνεται κάτω από το 4! Αυτό προκύπτει και από τα περιορισμένα τεχνικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η φίρμα, τα οποία κάνουν λόγο για συνολικό βάρος στα 850 κιλά(αμάξωμα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο), αλλά και για ιπποδύναμη της τάξης των 200 ίππων. 


Το μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού των 1.750 κ.εκ. της Giulietta QV, ενώ η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου TCT διπλού συμπλέκτη, που γνωρίσαμε και από τη MiTo. Οι επιδόσεις σύμφωνα με την Alfa Romeo υπολογίζονται σε κάτω από 5 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και 250 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας. Στο εσωτερικό θα υπάρχει η γνωστή επιλογή Alfa DNA που συναντάμε και σε άλλα μοντέλα της φίρμας, ενώ η εταιρεία υπόσχεται απόδοση και αίσθηση 3λιτρου κινητήρα με κατανάλωση στα επίπεδα ενός συνηθισμένου τετρακύλινδρου συνόλου. 


                                                       SIGNATURE
ΠΗΓΗ: http://www.autotriti.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου