27 Μαρ 2012

Αρχίζει το κυνήγι των apps στα Windows Phone


Η Microsoft παρουσίασε πριν από λίγους μήνες την έκδοση Mango των Windows Phone, αποσπώντας αποθεωτικές κριτικές από ειδικούς και μη. Ωστόσο, τα θετικά reviews δε μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε εμπορική επιτυχία.

Το μερίδιο των Windows Phone δεν αυξάνεται εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες, με το iOS της Apple και το Android της Google να συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους. Ένας από τους βασικούς λόγους για τη σχετική στασιμότητα των Windows Phone είναι η "άπνοια" που παρατηρείται στο θέμα των εφαρμογών. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 65.000 apps στο Marketplace της Microsoft, περισσότερες από αυτές που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της RIM για τα BlackBerry, αλλά πολύ λιγότερες από τις εκατοντάδες χιλιάδες των iOS και Android. Επιπλέον, πολλοί λένε ότι η ποιότητα των εφαρμογών αυτών δεν κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Το πραγματικά ανησυχητικό για το λειτουργικό της Microsoft είναι ότι φαίνεται να μειώνεται το ήδη χαμηλό ενδιαφέρον των developers. Σύμφωνα με έρευνα των εταιρειών IDC και Appcelerator, μόλις το 37% των developers λέει ότι ενδιαφέρεται να αναπτύξει εφαρμογές για τα Windows Phone, έναντι 89% για το iOS και 79% για το Android. Πριν από λίγο καιρό, το ενδιαφέρον για τα Windows Phone ήταν ελαφρώς υψηλότερο.

Η Microsoft επιχειρεί τώρα να προσελκύσει τους developers με τη βοήθεια της Nokia. Η φινλανδική εταιρεία είναι η μόνη που έχει επενδύσει τόσα πολλά στα Windows Phone, επιλέγοντας το λειτουργικό της Microsoft για τα νέα της smartphones. Οι δύο εταιρείες εγκαινιάζουν τώρα ένα πρόγραμμα ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας στους developers κίνητρα να ασχοληθούν με τα Windows Phone.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δύο εταιρείες δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους και πρέπει να δράσουν γρήγορα, αν θέλουν να σπάσουν το "κατεστημένο" της Apple και της Google.

ΠΗΓΗ: http://www.reuters.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου