Τεχνολογία

Θέματα σχετικά με την τεχνολογία Υπολογιστών, Λειτουργικών συστημάτων, Tablets PC και Gaming.

Κινητά Νέα

Θέματα σχετικά με συσκευές κινητών τηλεφώνων καθώς και νέα για τα λειτουργικά τους συστήματα.

Αθλητικά

Αθλητικά νέα από Ελλάδα και Εξωτερικό.

Αυτοκίνηση

Θέματα σχετικά με το αυτοκίνητο και τα δίκυκλα.

Διασκέδαση - Μουσική

Το τραγούδι της ημέρας αλλά και προτάσεις μας για την διασκέδαση σας.

31 Μαρ 2012

Τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα part6

Καλησπέρα σας. Το ταμείο περνάει απο το e-pandora.blogspot.com !!!
Οι προτάσεις μας για σήμερα:

1ο δελτίο
329)2
340)2
343)2
362)4-6 γκολ

2ο δελτίο σε σύστημα 4-5-6
333)2
338)Χ
347)Χ
349)2
359)1
365)2

Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξετε...

#10 Τραγούδι της Ημέρας: Noir - Africanism


Έρχεται το Google tablet

Το Google tablet, μια συσκευή με λειτουργικό Android και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσει η Google μέσα από το Google Store. Παράλληλα φυσικά οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν συσκευές με Android κατασκευασμένες από την Asus και την Samsung.

Μάλιστα θεωρείται και εξαιρετικά πιθανή η επιδότηση της αγοράς των tablet με Android από την εταιρεία προκειμένου να ανταγωνιστούν το ιδιαίτερα οικονομικό Kindle της Amazon (199 δολάρια), όπως βέβαια και τα προηγούμενα μοντέλα iPad. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι με την κυκλοφορία του νέου iPad, το iPad 2 κοστίζει μόνο 429 ευρώ γενικώς που το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό απέναντι σε οποιοδήποτε tablet με λειτουργικό Android.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

30 Μαρ 2012

Αποτελέσματα Euroleague Basket 30/3



Μπιλμπάο - Τσσκα Μόσχας 71-73
Ολυμπιακός - Σιένα 76-69

Τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα part5

Καλησπέρα σας. Το ταμείο περνάει απο το e-pandora.blogspot.com !!!
Οι προτάσεις μας για το σημερινό κουπόνι:
1ο δελτίο
207)1
226)2-3 γκολ
231)2

2ο δελτιο σε σύστημα 4-5-6
200)under
202)2
208)2
210)over
223)4-6 γκολ
233)1
Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξετε...

6 μέλη των Anonymous συνελήφθησαν στη Δομινικανή Δημοκρατία

H αστυνομία της Δομινικανής Δημοκρατίας συνέλαβε έξι hackers, τους Μίλτον Corniell David Jimenez (Zerohack), Juan Rafael Leonardo Acosta (Nmap), Cristian de la Rosa Jose de los Santos (MOT), Robert Reynoso Delgado (Frank-Ostia), οι οποίοι συνδέονται με τους Anonymous και κατηγορούνται από τις αρχές για επιθέσεις hacking εναντίον κρατικών ιστοσελίδων και ιδιωτικών εταιρειών. Ο Γερμανός εισαγγελέας Vasquez ισχυρίζεται<…> ότι οι κατηγορούμενοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται μεταξύ 17 και 23 ετών, παραβίασαν έξι κυβερνητικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνης του προέδρου της χώρας και του υπουργείου Παιδείας.
Τα μέλη της μονάδας καταπολέμησης της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο έκαναν τη σύλληψη στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, αλλά ο δικηγόρος υπεράσπισης, Carlos Guerrero αρνείται τις κατηγορίες και αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει στοιχεία.
Οι κατηγορίες, που βαρύνουν τους hackers αφορούν τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο, η οποία ορίζεται ως μια νέα μορφή απειλής, που στοχεύει ευπαθή σημεία στο Διαδίκτυο.



ΠΗΓΗ: http://www.secnews.gr

Την μαζική παραγωγή εύκαμπτης οθόνης ηλεκτρονικού χαρτιού ανακοίνωσε η LG. Κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον Απρίλιο!

Η LG ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου προϊόντος οθόνης ηλεκτρονικού χαρτιού (Electronic Paper Display, EPD) με στόχο να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο μήνα!
Η πρώτη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού (e-ink plastic screen) έχει διαγώνιο 6 ίντσες, ανάλυση 1024 x 768 pixels με πάχος 0.7mm και ζυγίζει μόλις 14 γραμμάρια! Η LG ισχυρίζεται ότι είναι ανθεκτική στις γρατσουνιές και στις πτώσεις από ύψος έως ενάμιση μέτρο ενώ είναι ιδιαίτερα εύκαμπτη (μπορεί να λυγίσει έως και 40% από το κέντρο).
"Με την πρώτη πλαστική EPD, η LG Display επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την φήμη της ως κυρίαρχος και καινοτόμος κατασκευαστής με ένα προϊόν που πιστευούμε ότι θα βοηθήσει πολύ στην αύξηση της δημοτικότητας των προϊόντων E-Book" είπε ο Sang Duck Yeo, Head of Operations του τμήματος Mobile/OLED της LG Display.

ΠΗΓΗ: http://ghz.gr

Αποτελέσματα Euroleague Basket 29/3


 Μακάμπι - Παναθηναϊκός  69-78

29 Μαρ 2012

Αποτελέσματα EUROPA LEAGUE 29/3



Ατλέντικο Μαδρίτης - Ανόβερο 2-1
Αλκμαάρ - Βαλένθια 2-1
Σάλκε - Ατλέντικο Μπιλμπάο 2-4
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μέταλιστ 2-1

Υψηλές πωλήσεις για το Galaxy Note

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα πως έχει παραδώσει στην αγορά πάνω από 5 εκατομμύρια συσκευές Galaxy Note.

Αν και ο εν λόγω αριθμός δεν αναφέρεται σε πωλήσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ειδικά από τη στιγμή που η συσκευή παίζει ανάμεσα σε δύο κατηγορίες. Μάλιστα, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων είναι εξαιρετικός, αφού τον Μάρτιο η εταιρία είχε πουλήσει 2 εκατομμύρια μοντέλα, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Samsung σημειώνει πως η συσκευή τα έχει πάει εξαιρετικά σε Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Ολλανδία.

ΠΗΓΗ: http://www.newpost.gr

Τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα part4

Καλησπέρα σας.Βραδιά EUROPA σήμερα και...ας ελπίσουμε ότι δεν επιφυλάσσει αναπάντεχες εκπλήξεις!Οι επιλογές μας,λοιπόν,για σήμερα:
1ο δελτίο
137)under
138)Η/Τ 1/1
139)2-3 γκολ
140)1

2ο δελτίο
137)Η/Τ 1-Χ
139)under
Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξετε...

Google Chrome 18: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με βελτιωμένα γραφικά

Η Google κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του web browser, Google Chrome 18, με την αναβάθμιση να σχετίζεται κυρίως με θέματα γραφικών και υποστήριξης παλαιότερων υπολογιστών.
Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση φέρνει μεγαλύτερη ταχύτητα για συγκεκριμένες ιστοσελίδες
που χρησιμοποιούν το HTML5 Canvas 2D API, σε Mac και Windows PC, αλλά όχι σε Linux.
Ακόμη, χρησιμοποιείται το εργαλείο SwiftShader που φέρνει υποστήριξη γραφικών WebGL 3D σε παλαιότερα συστήματα (π.χ. Windows XP) που κανονικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν, με μειωμένη απόδοση (ανάλογα με τον επεξεργαστή), αλλά δυνατότητα παρακολούθησης υλικού που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό.

ΠΗΓΗ: http://www.techgear.gr

#9 Τραγούδι της Ημέρας: Vegas - Πιο ψηλά


28 Μαρ 2012

Αποτελέσματα Champions League 28/3



Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-0
Μαρσέιγ - Μπάγερν Μονάχου 0-2

10 εκατομμύρια downloads για το Angry Birds Space στις τρεις πρώτες μέρες!

Η επιτυχία φαίνεται να αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, και από ότι φαίνεται ο... ουρανός είναι το μοναδικό όριο για την εταιρεία Rovio και το Angry Birds franchise. Η τελευταία δημιουργία της Rovio, το Angry Birds Space ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια downloads μέσα στις 3 πρώτες μέρες από την διάθεση του!
Για να συγκρίνετε, αρκεί να αναφέρουμε πως το προηγούμενο παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς, το Angry Birds Rio, για να φτάσει τον ίδιο αριθμό downloads χρειάστηκε περίπου 10 μέρες.
Στις 25 Μαρτίου έφτασε τα 10 εκατομμύρια downloads το Angry Birds Space. Αναρωτιόμαστε στις 10 πρώτες μέρες τα πόσα θα φτάσει!


ΠΗΓΗ: http://ghz.gr

Ανακονώθηκε νέο update για το Nokia Lumia 800

Η Nokia ανακοίνωσε την τρίτη ενημέρωση λογισμικού για το Nokia Lumia 800. Η καινούρια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση της μπαταρίας και τη διαχείριση ενέργειας.
Εκτός από τη μπαταρία, περιλαμβάνονται επίσης βελτιώσεις στην ποιότητα ήχου και στο φωτισμό των πλήκτρων οθόνης (soft keys) σε όλα τα επίπεδα φωτεινότητας. Η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Έρχονται στις 29 Απριλίου οι πρώτοι επεξεργαστές Intel Ivy Bridge;

ις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια φήμη που λέει ότι οι πρώτοι επεξεργαστές Intel Ivy Bridge θα κυκλοφορήσουν στις 29 Απριλίου. Σε πρώτη φάση, η Intel θα διαθέσει 12 επεξεργαστές, εκ των οποίων οι 9 θα απευθύνονται στην αγορά των desktop υπολογιστών.

Ακόμα περισσότερα μοντέλα αναμένεται να διατεθούν στις 3 Ιουνίου, οπότε και θα δούμε πολλά περισσότερα κομμάτια για φορητούς υπολογιστές. Λίγες εβδομάδες αργότερα θα κυκλοφορήσουν ακόμη 6 επεξεργαστές. Έχει, πάντως, ενδιαφέρον το γεγονός ότι από όλους αυτούς τους επεξεργαστές, μόνο οι δύο θα απευθύνονται στην αγορά των Ultrabooks, κάτι που θα περιορίσει αρκετά τις επιλογές των κατασκευαστών.
Μιλάμε για φήμες, οπότε τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

ΠΗΓΗ: http://www.electronista.com

Αποτελέσματα Euroleague Basket 28/3



Μπιλμπάο - Τσσκα Μόσχας 94-81
Ολυμπιακός - Σιένα 75-55

11 λόγοι για να αγοράσουμε το Prototype 2

Μπορεί κάποιοι από εμάς να το σκέφτονται για το αν θα αναλάβουν τον ρόλο του Sgt. James Heller στο νέο Prototype 2. Για να μας αποδείξει ότι κακώς έχουμε τέτοιους ενδιασμούς, η Activision δημοσίευσε ένα ειδικό βίντεο για τον τίτλο, παρουσιάζοντας όχι ένα ή δύο αλλά 11 κορυφαίους λόγους για τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσουμε το παιχνίδι.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται υπερβολική: αν κρίνουμε από το βίντεο, θα αρκούσαν και οι μισοί για να μας πείσουν!

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

Intel SSD: νέα μοντέλα με PCIe power

Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Internet η Intel σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά νέους SSDs των σειρών 300 και 720. Οι τελευταίοι θα μεταφέρουν τα δεδομένα μέσω του ταχύτατου διαύλου PCIe αντί του SATA.






Ενώ τα μοντέλα της σειράς 300, με την κωδική ονομασία "Maple Crest", θα κατασκευάζονται με τις μνήμες MLC Flash των 25nm και θα απευθύνονται σε κατόχους συστημάτων desktop, οι SSDs της σειράς 720er, με την ονομασία "Ramsdale", θα απευθύνονται σε εταιρικούς πελάτες.

Οι SSDs των σειρών Intel 720 και 300 θα μπουν στα ράφια των καταστημάτων το Μάιο. Οι τιμές τους παραμένουν ακόμα άγνωστες.

ΠΗΓΗ: http://pcnea.blogspot.com

Το VW Up!

Μετά τις πολύ καλές εντυπώσεις που μας άφησε η συνύπαρξη με το νέο μίνι μοντέλο της VW, ήρθε η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων από την ελληνική αντιπροσωπεία αναφορικά με τα κοστολόγια. 

Προς το παρόν οι επιλογές εστιάζονται σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης (με 60 και 75 ίππους) του 1.000αρη τρικύλινδρου κινητήρα και τρία επίπεδα εξοπλισμού (take up!, move up! και high up!). Γύρω στο καλοκαίρι θα ανακοινωθούν οι τιμές των πεντάθυρων εκδόσεων, καθώς και η χρέωση για το αυτόματο κιβώτιο.

Η βασική έκδοση take up! διαθέτει υποβοηθούμενο τιμόνι, κλιματισμό και τέσσερις αερόσακους. Η επόμενη έκδοση move up! Έχει επιπλέον ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, τηλεχειριζόμενες κλειδαριές, ραδιοCD και διαιρούμενο πίσω κάθισμα. Η πλουσιότερη high up! Διαθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου, δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικούς καθρέπτες, προβολείς ομίχλης και θερμαινόμενα καθίσματα. Επίσης υπάρχουν και δύο ειδικές εκδόσεις black up! και White up! με αντίστοιχους εξωτερικούς χρωματισμούς..

Take up 60 ps: 8.990 (8.333)
Move up 60 ps: 10.150 (9.411)
Move up 75 ps: 10.790 (10.016)
High up 75 ps: 11.730 (10.886)
(σε παρένθεση οι τιμές με απόσυρση)
Να σημειωθεί τέλος ότι ιδιαίτερα προσιτές είναι οι τιμές ορισμένων επιπλέον στοιχείων όπως το σύστημα city emergency braking (σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα μπορεί να περιορίσει ή ακόμα και να ελαχιστοποιήσει την περίπτωση μιας επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα) με ένα επιπλέον κόστος 240 ευρώ. Επίσης το σύστημα maps+more που είναι ένα φορητό αποσπώμενο σύστημα πολυμέσων/πλοήγησης/τηλεφώνου και διαφόρων γενικών πληροφοριών του αυτοκινήτου (υπολογιστής ταξιδίου, εκαπιδευτής οικονομικής οδήγησης , κ.α.) χρεώνεται με 340 ευρώ.







ΠΗΓΗ: http://www.4troxoi.gr                                                                                                         SIGNATURE

                                                                                                                       







Σας περιμένουμε και στην σελίδα μας στο Facebook


Σας ευχαριστούμε για την θερμή έως τώρα υποδοχή σας περιμένουμε και στην σελίδα μας στο Facebook

Κaspersky Internet Security 2013: προστασία στα Windows 8

Η Kaspersky παρουσίασε με το Internet Security 2013 μια από τις πρώτες λύσεις ασφάλειας για τα Windows 8. Την τρέχουσα έκδοση beta του προγράμματος μπορείτε να τη δοκιμάσετε δωρεάν για 90 ημέρες.
Η νέα έκδοση της σουίτας ασφαλείας σας προστατεύει από τους πολυάριθμους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Web.
Φιλτράρει τα spam mails, προφυλάσσει τα passwords και pins από τους λαθραναγνώστες,
σβήνει malware και ιούς και παρακολουθεί σημαντικές διεργασίες του συστήματος.
Συν τις άλλοις η νέα σουίτα δεν επιβαρύνει τον υπολογιστή επιτρέποντας σας να εργαστείτε με αυτόν ταχύτερα.
Η επιφάνεια εργασίας του προγράμματος βελτιστοποιήθηκε ώστε να γίνει πιο εύχρηστη ενώ βελτιώθηκε και η συνεργασία με το Windows Security Center, ώστε να μπορεί κανείς να διαχειριστεί σχεδόν όλες τις λειτουργίες του προγράμματος της Kaspersky μέσω του Windows Security Center .

ΠΗΓΗ: http://pcnea.blogspot.com

Η Sony μπαίνει δυναμικά στην αγορά των smartphones

Ξεκίνησε η διαφημιστική καμπάνια «Made of Imagination» με στόχο να παρουσιάσει στους καταναλωτές τα πρώτα Xperia smartphones από την Sony Mobile.
Η τεράστια διαφημιστική εκστρατεία σηματοδοτεί την νέα γενιά των Xperia smartphones με έμφαση στην ψυχαγωγία μέσα από τη σύνδεση με τις συσκευές Sony.


Η καμπάνια, με τίτλο «Made of Imagination» προβλήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με ένα διαφημιστικό 30 δευτερολέπτων, σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο από την Ακαδημία σκηνοθέτη Wes Anderson.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο του concept Made of Imagination που θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Steve Walker, chief marketing officer της Sony Mobile Communications χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τα Xperia smartphones είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Sony εμπειρίας. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια αληθινή και μοναδική διαφημιστική καμπάνια με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να διεγείρει την φαντασία των καταναλωτών. Η καμπάνια «Made of Imagination» περνάει το μήνυμα ότι τα Xperia smartphones δεν αποτελούνται μόνο από επεξεργαστές και τσιπ μνήμης, αλλά είναι κάτι παραπάνω από smartphones – ειδικά σχεδιασμένα για τους χρήστες που θέλουν να ζήσουν την συνδεδεμένη εμπειρία ψυχαγωγίας.

Ο σκηνοθέτης Wes Anderson εμπνεύστηκε από την φαντασία των παιδιών για να δημιουργήσει το διαφημιστικό το οποίο είναι βασισμένο αποκλειστικά σε σκέψεις ενός οκτάχρονου παιδιού. Η διαφήμιση χρησιμοποιεί την τεχνική «stop motion animation» με στόχο να απεικονίσει τα Xperia στην ζωή μας όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνεται το οχτάχρονο αγόρι. Η τεχνική «stop motion animation» είναι γνωστή από blockbusters όπως το «Coraline» και το «Fantastic Mr. Fox» ενώ η μουσική έχει επιμεληθεί από το Ισλανδικό γκρουπ «Jonsi».

Η έντυπη καμπάνια αντανακλά την εμπειρία ψυχαγωγίας που προσφέρει η Sony: Play, Watch, Listen, Create. Η κάθε έννοια ζωντανεύει με μοναδικά φανταστικά αλλά και αληθοφανή χειροποίητα πρότυπα με στόχο να αναδείξουν το περιεχόμενο των Xperia smartphones. Για παράδειγμα, όσον αφορά την εμπειρία της ακοής, το δημιουργικό κομμάτι είναι η εικόνα μιας κιθάρας η οποία έχει το σχήμα ενός Xperia smartphone. Η Sony Mobile Communications ένωσε τις δυνάμεις της με τον φημισμένο φωτογράφο Carl Kleiner.

Η Sony Mobile Communications πρόσφατα παρουσίασε τα Xperia U and Xperia P που έχουν ενταχθεί στην νέα γενιά Xperia smartphones, με ναυαρχίδα το Xperia S. Τα καινούργια αυτά Xperia smartphones συνδυάζουν ξεχωριστό design και ύψιστη τεχνολογία διασκέδασης που οι καταναλωτές αναμένουν από τα Sony smartphones.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

Galaxy Tab 11.6: νέο Tablet από την Samsung

Σε ένα αρχείο PDF για τον επεξεργαστή Exynos5 της Samsung εμφανίζεται ένα Tablet το οποίο θα μπορούσε να είναι το Galaxy Tab 11.6.
Στη φωτογραφία στο PDF ένας gamer κρατά στα χέρια του ένα Tablet, το οποίο δείχνει να είναι μεγαλύτερο από το Galaxy Tab 10.1(N).

Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να κυκλοφορήσουν φήμες στο Internet σύμφωνα με τις οποίες το εικονιζόμενο Tablet είναι το Galaxy Tab 11.6.

Για το αν στη φωτογραφία απεικονίζεται όντως ένα νέο Galaxy Tab ή για το αν πρόκειται για ένα ψηφιακό δημιούργημα ενός σχεδιαστή της Samsung δεν είναι σαφές. Το σίγουρο είναι ότι ο επεξεργαστής Exynos5 υποστηρίζει αναλύσεις έως 2.560x1.600pixels – και με την Retina ανάλυση θα είχε νόημα ένα μεγαλύτερο Tablet.

 ΠΗΓΗ: http://www.newsnow.gr

Ανοίγει ο δρόμος για σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα 60 terabytes

Πολλοί προέβλεπαν το τέλος των σκληρών δίσκων όταν εμφανίστηκαν στην αγορά τα solid-state drives (SSD), φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι - τουλάχιστον ακόμα. Μια νέα καινοτομία της Seagate ανοίγει το δρόμο για σκληρούς με τεράστια χωρητικότητα.

Η Seagate κατάφερε να χωρέσει ένα terabit δεδομένων σε μια τετραγωνική ίντσα. Οι σκληροί δίσκοι που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή έχουν πυκνότητα 620 gigabits, κάτι που σημαίνει ότι οι ερευνητές της εταιρείας κατάφεραν να αυξήσουν τη χωρητικότητα κατά 50% περίπου. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς εκτιμάται ότι το "ταβάνι" της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι τα 10 terabits ανά τετραγωνική ίντσα. Σε αυτή την πυκνότητα είναι εφικτή η κατασκευή σκληρών δίσκων με χωρητικότητα 60 terabytes στις 3,5 ίντσες και 20 terabytes στις 2,5 ίντσες.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Seagate είναι η μαγνητική εγγραφή υποβοηθούμενη από τη θερμότητα (heat-assisted magnetic recording - HAMR). Η κεφαλή του drive είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό laser, το οποίο θερμαίνει την επιφάνεια του platter. Έτσι ενισχύεται το μαγνητικό πεδίο και είναι δυνατή η αποθήκευση περισσότερων δεδομένων.

Υπολογίζεται ότι η μέθοδος HAMR μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση των σκληρών δίσκων για μία ακόμη δεκαετία.

ΠΗΓΗ:  http://e-pcmag.gr

Ένα μέλλον χωρίς υπολογιστές βλέπει η Nvidia


Είναι αρκετά δύσκολο να μαντέψει κανείς πώς θα είναι οι υπολογιστές σε μερικά χρόνια από σήμερα, ωστόσο κάποιοι σπεύδουν να κάνουν τολμηρές προβλέψεις. Όπως, για παράδειγμα, ο Jen-Hsun Huang, ο οποίος εκτιμά ότι σε λίγα χρόνια τα PC θα εξαφανιστούν!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia είναι πεπεισμένος ότι το μέλλον ανήκει στα tablets. Είναι, δε, τόσο βέβαιος ότι οι ταμπλέτες θα καλύπτουν με το παραπάνω τις ανάγκες των καταναλωτών, που δε βλέπει πλεόν ρόλο για τους υπολογιστές. "Κάποια μέρα δε θα έχω καν PC. Θα έχω ένα tablet κι έναν υπολογιστή στο cloud", δήλωσε το αφεντικό της Nvidia, υπονοώντας προφανώς ότι οι αποθηκευτικοί χώροι των υπολογιστών θα βρίσκονται κάποια στιμγή εξ ολοκλήρου στο cloud.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν πρόκειται να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει δίκιο ο Huang που προβλέπει ότι τα tablets θα είναι κάποια στιγμή η κυρίαρχη δύναμη, αλλά η προφητεία για το θάνατο των PC είναι μάλλον παρακινδυνευμένη. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και στο μέλλον η ομάδα των enthusiasts που επενδύει πάντα σε υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, οπότε δύσκολα θα εξαφανιστούν τα υποσυστήματα από τη λιανική αγορά.

ΠΗΓΗ: http://e-pcmag.gr

Στα 7.0GHz εκτοξεύτηκε ένας Intel Core i7-3770K με υγρό άζωτο!

Ο κορυφαίος επεξεργαστής "Ivy Bridge" που θα κυκλοφορήσει η Intel στις 29 Απριλίου (αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν τα νέα chip σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες) είναι ο Core i7-3770K.
Ένα δείγμα του συγκεκριμένου επεξεργαστή με την βοήθεια ψύξης υγρού αζώτου, άγγιξε συχνότητα λειτουργίας 7.0GHz, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι επεξεργαστές "Ivy Bridge" των 22nm θα είναι δεινοί overclockers.
Στα 6961.6MHz, ο Intel Core i7-3770K έτρεξε το Super Pi 1M σε 5.187 δευτερόλεπτα, ενώ το ίδιο chip με συχνότητα λειτουργίας 6650.1MHz ξεπέρασε το εμπόδιο του Super Pi 32M μέσα σε 5 λεπτά και 2.843 δευτερόλεπτα.
Το PiFast, με συχνότητα λειτουργίας 6805.1MHz ολοκλήρωσε μέσα σε 10.56 δευτερόλεπτα. Το υπόλοιπο σύστημα του ΝordicHardware αποτελούσαν το motherboard ASUS Maximus V Gene Z77 και 4GB (2 x 2GB) μνήμης DDR3 χρονισμένες στα 2652MHz με timings 7-11-7-28-1T.

ΠΗΓΗ: http://ghz.gr

#8 Τραγούδι της Ημέρας: Imaani - Found my light


Φουντώνουν οι φήμες για το πρώτο expansion του The Elder Scroll V: Skyrim

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το The Elder Scroll V: Skyrim, άπαντες γνώριζαν ότι η Bethesda σκοπεύει να υποστηρίξει το game της με επιπλέον υλικό σε μορφή downloadable content (DLC). Η συζήτηση για το πρώτο πακέτο επέκτασης έχει ανάψει για τα καλά.

Η ZeniMax Media, στην οποία ανήκει η Bethesda, κατοχύρωσε αυτές τις ημέρες την εμπορική ονομασία Dawnguard, στην κατηγορία downloadable software. Βέβαια, αυτό από μόνο του δε λέει απολύτως τίποτα, όμως οι fans του Skyrim φέρνουν αυτόματα στο μυαλό τους την πόλη Dawnstar και το quest με τίτλο Pieces of the Past, όπου γίνεται αναφορά στο τάγμα της Mythic Dawn.

Η γενική εντύπωση είναι ότι τα όποια expansions του Skyrim θα είναι μεγάλα και θα απαιτούν αρκετές ώρες παιχνιδιού, κάτι βέβαια που θα εκτιμήσουν δεόντως οι φανατικοί οπαδοί του χιονισμένου παιχνιδιού.

ΠΗΓΗ: http://www.techdigest.tv

Αποτελέσματα Champions League 27/3

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
Μπενφίκα - Τσέλσι 0-1

27 Μαρ 2012

Όλα στο τέταρτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 65-62 και πλέον έχει ακόμη μία ευκαιρία για να σώσει την παρτίδα στη σειρά την προσεχή Πέμπτη.
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχοντας σε κακή βραδυά τόσο τον Γιασικεβίτσιους όσο και τον Σάτο, δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σκόρ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και κατάφερε να ξυπνήσει και να διεκδικήσει τη νίκη, όταν και μείωσε στο καλάθι μόνο στο τέλος αλλά ήταν αργά.

 Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-28, 50-44, 65-62

Αποτελέσματα Euroleague Basket 27/3



Καζάν - Μπαρτσελόνα 56-67
Μακάμπι - Παναθηναικός 65-62

Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για το Guild Wars 2

Αν και το Guild Wars 2 δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το καλοκαίρι, η Beacon Multimedia ο αντιπρόσωπος δηλαδή της NCSoft στην Ελλάδα  έδωσε στη δημοσιότητα τις τιμές των δύο εκδόσεων του τίτλου.

Όπως μάθαμε λοιπόν, η προπαραγγελία του Guild Wars 2 θα είναι δυνατή από τις 10 Απριλίου σε δύο εκδόσεις: απλή και Collector’s. Η απλή θα κοστίζει 54.99 ευρώ και θα προσφέρει εγγυημένη πρόσβαση σε όλα τα beta events, πλήρη πρόσβαση στο παιχνίδι 3 ημέρες νωρίτερα από την επίσημη κυκλοφορία του, αποκλειστικό in-game Hero Band με stat enhancements και δυνατότητα για πλήρη μεταφορά όλων των χαρακτηριστικών του παίκτη από το head-start στο παιχνίδι, ταυτόχρονα με την επίσημη κυκλοφορία του.

Η Collectors' edition από την άλλη θα είναι αρκετά ακριβότερη καθώς θα στοιχίζει 149.99 ευρώ αλλά δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει μία σειρά από extras φαίνεται ότι αξίζει την επιπλέον δαπάνη. Όπως θα περίμενε κανείς, όσοι αγοράσουν το pre-launch πακέτο, θα έχουν τη δυνατότητα να το επιστρέψουν στην κυκλοφορία του τίτλου προκειμένου να πάρουν την κανονική έκδοση.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

Αρχίζει το κυνήγι των apps στα Windows Phone


Η Microsoft παρουσίασε πριν από λίγους μήνες την έκδοση Mango των Windows Phone, αποσπώντας αποθεωτικές κριτικές από ειδικούς και μη. Ωστόσο, τα θετικά reviews δε μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε εμπορική επιτυχία.

Το μερίδιο των Windows Phone δεν αυξάνεται εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες, με το iOS της Apple και το Android της Google να συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους. Ένας από τους βασικούς λόγους για τη σχετική στασιμότητα των Windows Phone είναι η "άπνοια" που παρατηρείται στο θέμα των εφαρμογών. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 65.000 apps στο Marketplace της Microsoft, περισσότερες από αυτές που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της RIM για τα BlackBerry, αλλά πολύ λιγότερες από τις εκατοντάδες χιλιάδες των iOS και Android. Επιπλέον, πολλοί λένε ότι η ποιότητα των εφαρμογών αυτών δεν κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Το πραγματικά ανησυχητικό για το λειτουργικό της Microsoft είναι ότι φαίνεται να μειώνεται το ήδη χαμηλό ενδιαφέρον των developers. Σύμφωνα με έρευνα των εταιρειών IDC και Appcelerator, μόλις το 37% των developers λέει ότι ενδιαφέρεται να αναπτύξει εφαρμογές για τα Windows Phone, έναντι 89% για το iOS και 79% για το Android. Πριν από λίγο καιρό, το ενδιαφέρον για τα Windows Phone ήταν ελαφρώς υψηλότερο.

Η Microsoft επιχειρεί τώρα να προσελκύσει τους developers με τη βοήθεια της Nokia. Η φινλανδική εταιρεία είναι η μόνη που έχει επενδύσει τόσα πολλά στα Windows Phone, επιλέγοντας το λειτουργικό της Microsoft για τα νέα της smartphones. Οι δύο εταιρείες εγκαινιάζουν τώρα ένα πρόγραμμα ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας στους developers κίνητρα να ασχοληθούν με τα Windows Phone.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δύο εταιρείες δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους και πρέπει να δράσουν γρήγορα, αν θέλουν να σπάσουν το "κατεστημένο" της Apple και της Google.

ΠΗΓΗ: http://www.reuters.com

Έρχεται το Android 5.0;

Μπορεί το Android 4.0 Ice Cream Sandwich να μην έχει κλείσει καν ένα χρόνο ζωής (κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011), μπορεί να έχει  ποσοστό διείσδυσης που δεν ξεπερνά το 2% στο σύνολο τον συσκευών που τρέχουν Android αλλά, όπως θα περίμενε κανείς, η Google ήδη ολοκληρώνει την δημιουργία του Android 5.0.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν το Android 5.0 το οποίο μάλιστα θα ονομάζεται Jelly Bean βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης του και δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει μέχρι το καλοκαίρι. Αν και πολλοί χρήστες δυσαρεστούνται με το γεγονός ότι και πάλι δεν θα έχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού, για το μέσο κάτοχο το γεγονός δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Στόχος των περισσότερων εξάλλου είναι να έχουν μια σταθερή και αξιόπιστη συσκευή που καλύπτει τις ανάγκες τους και όχι να κυνηγούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά.

Δεδομένου μάλιστα ότι όλο και περισσότεροι χρήστες δεν περιμένουν τις εκδόσεις του κατασκευαστή αλλά κατεβάζουν και εγκαθιστούν την ανεξάρτητη και ελεύθερη διανομή του Android CyanogenMod, το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Μέσω του CyanogenMod δηλαδή ο καθένας μπορεί να έχει πολύ γρήγορα την τελευταία έκδοση του Android για το κινητό του και μάλιστα με επιπλέον δυνατότητες από αυτές που θα του έδινε η έκδοση του κατασκευαστή της συσκευής του.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

Κοινός φορτιστής για τα κινητά!

Δέκα μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινό φορτιστή που θα συνδέεται με όλα τα μοντέλα μέσω θύρας micro-USB, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το μνημόνιο στο οποίο κατέληξαν οι κατασκευαστές ικανοποίησε τις Βρυξέλλες, που είχαν απειλήσει ότι θα ρύθμιζαν το θέμα με ειδική νομοθεσία:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο κλάδος κατέληξε σε συμφωνία, πράγμα που θα διευκολύνει πολύ τη ζωή των καταναλωτών. Θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα παντού από τον νέο κοινό φορτιστή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό. Είμαι ικανοποιημένος επίσης από το γεγονός ότι η λύση αυτή βρέθηκε με βάση την αυτορρύθμιση. Συνεπώς, η Επιτροπή δεν θεωρεί απαραίτητη την εκπόνηση νομοθεσίας» δήλωσε Γκίντερ Φερχόιγκεν, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Βιομηχανίας.
Η πρώτη γενιά κινητών τηλεφώνων με κοινό φορτιστή αναμένεται να φτάσει στην αγορά της ΕΕ από το 2010 .
Οι εταιρίες που υπέγραψαν το Μνημόνιο Συμφωνίας είναι οι Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, Sony Ericsson και Texas Instruments.
Το Μνημόνιο, τέλος, αφήνει περιθώριο για αλλαγή της θύρας σύνδεσης του κοινού φορτιστή ανάλογα με την τεχνολογική πρόοδο στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: www.pathfinder.gr

Τα προγνωστικά μας για το Στοίχημα part3

Καλησπέρα σας. Το ταμείο περνάει απο το e-pandora.blogspot.com !!!
Για σήμερα σας προτείνουμε 2 δελτία:
1ο δελτιο
101)2-3 γκολ
103)1
112)1

2ο δελτιο σε συστημα 3-4-5
125)2
110)Χ
115)Η/Τ 2/2
104)4-6 γκολ
114)2
120)Χ
Καλη επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε...

LIVE κοντά σας στο radio10.gr

Υποστηρίζουμε http://radio10.gr/
Tο μεγαλύτερο Ιντερνετικό Ραδιόφωνο
Και απόψε στα Decks Ο Γιάννης.

Στα 31 εκατομμύρια αντίτυπα τα Metal Gear Solid

Περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κατάφεραν να πουλήσουν οι τίτλοι της σειράς παιχνιδιών Metal Gear Solid σύμφωνα με ανακοίνωση της Konami.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε παράλληλα με τη διάθεση του Metal Gear Solid: Snake Eater 3D για το Nintendo 3DS, και είναι σαφές ότι ο συγκεκριμένος τίτλος ο οποίος φαίνεται θα συνετέλεσε καθοριστικά στο να επιτευχθεί αυτό το ρεκόρ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

Ένας Intel Atom με εκπληκτικές επιδόσεις στα γραφικά

Σύμφωνα με διαρροές που είδαν αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας, η Intel ετοιμάζει για το 2013 έναν Atom για φορητούς υπολογιστές, ο οποίος θα συνδυάζει τη μεγάλη επεξεργαστική ισχύ με τα εντυπωσιακά γραφικά επιπέδου Ivy Bridge.

Ο νέος Atom έχει την κωδική ονομασία Valley View και θα διαθέτει έως τέσσερις πυρήνες. Θα υποστηρίζει μνήμη RAM έως 8GB και USB 3.0, ενώ οι επιδόσεις του στα γραφικά θα είναι τέσσερις φορές καλύτερες σε σχέση με τους προηγούμενους Atom. Αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα χρόνο περίπου από τώρα.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν επιβεβαιώνονται από την Intel, οπότε δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το συγκεκριμένο System-on-Chip (SoC). Ίσως να μην υπάρχει καν χώρος για επεξεργαστές Atom στο προσεχές μέλλον, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα netbooks εξαφανίζοντα σιγά-σιγά από την αγορά και ανατέλλει η εποχή των Ultrabooks με επεξεργαστές Core ix. Θα γνωρίζουμε μέσα στους επόμενους μήνες αν έχει βάση το ρεπορτάζ για τον φημολογούμενο Atom.

ΠΗΓΗ: http://e-pcmag.gr

Δύο νέοι επεξεργαστές FX από την AMD

Σύμφωνα με πληροφορίες, η AMD ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά δύο νέους επεξεργαστές μέσα στο προσεχές διάστημα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει μια νέα εστία προσοχής εν όψει των Ivy Bridge της "αιώνιας αντιπάλου" Intel.

Πρόκειται για τους FX-6130 και FX-4130. Ο πρώτος είναι εξαπύρηνος κι έχει συχνότητα λειτουργίας 3,6GHz (3,9GHz σε turbo), ενώ ο FX-4130 είναι τετραπύρηνος με συχνότητα 3,8GHz (3,9GHz turbo). Φημολογείται ότι ο FX-4130 θα έχει λιγότερη L3 cache απ' ό,τι οι υπόλοιποι επεξεργαστές FX, κάτι που αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα κάτω και την τιμή του.

Με την κυκλοφορία των δύο αυτών επεξεργαστών, η AMD θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της συνολικά οκτώ CPUs που βασίζονται στον πυρήνα Zambezi. Από αυτούς, οι τρεις είναι τετραπύρηνοι, άλλοι τόσοι είναι εξαπύρηνοι, ενώ υπάρχουν και δύο οκταπύρηνα μοντέλα.

ΠΗΓΗ: http://e-pcmag.gr

#7 Τραγούδι της Ημέρας: Taio Cruz - Hangover ft. Flo Rida


Στις 30 Μαρτίου κυκλοφορεί το νέο Samsung Galaxy S III;

Ένα κατάστημα retail στο Λονδίνο φαίνεται να... αναζωπύρωσε τις φήμες για την κυκλοφορία του νέου Samsung Galaxy S III.
Οι τελευταίες πληροφορίες και σχετική φημολογία έκαναν λόγο για κυκλοφορία του κορυφαίου smartphone της εταιρείας τον ερχόμενο Απρίλιο ή τον Μαϊο, ωστόσο ένα κατάστημα στο Λονδίνο, με την επωνυμία Phones 4u πληροφορεί με σχετικό "teaser banner" στην βιτρίνα τους πελάτες του, ότι κάποιο προϊόν της Samsung έρχεται στις 30.3.12.  Η λογική λέει ότι πρόκειται για το Samsung Galaxy S III, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που περιμένουμε από το νέο smartphone της Samsung; Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαθέτει οθόνη 4.8 ιντσών ανάλυσης Full HD (1920 x 1080 pixels). Θα ενσωματώνει επεξεργαστή Samsung Exynos με τέσσερις πυρήνες χρονισμένους σε συχνότητα λειτουργίας 1.5GHz ενώ δεν θα λείπουν δύο κάμερες, μία στην πρόσοψη με αισθητήρα 2.0MPixels για βιντεοκλήσεις και μία οπίσθια κάμερα με αισθητήρα 8.0Megapixels (ή 12.0Megapixels) ικανή να συλλαμβάνει video ανάλυσης 1080p με ικανοποιητικότατο framerate. Επιπλέον λέγεται ότι θα προσφέρει συμβατότητα με 4G/LTE δίκτυα, θα διαθέτει Wi-Fi, "n", Bluetooth 4.0, Wi-Fi Direct, DLNA, HDMI και θα κατασκευάζεται από κεραμικά υλικά. Θα κάνει χρήση του Android 4.0 ICS.

ΠΗΓΗ: http://ghz.gr

26 Μαρ 2012

Eurostat: Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα στη χρήση Η/Υ

Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό (59%) μετά τη Ρουμανία (50%) και τη Βουλγαρία (55%) κατέχει η Ελλάδα στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (ηλικίες από 16 έως 74 ετών), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται η Σουηδία (96%), η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία (94%).

Πιο συγκεκριμένα, το 2011 προκύπτει ότι μόνο το 59% του πληθυσμού της Ελλάδας, από 16 ως 74 ετών, έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο, στις ηλικίες 16-24 το ποσοστό εκτοξεύεται στο 97% έναντι 96% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Στο 100% φτάνει το αντίστοιχο ποσοστό σε Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία και Νορβηγία.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, το 4,2% των απόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαθέτει πτυχίο πληροφορικής, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ των 27 είναι 3,4%. Πάντως, τονίζεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα το 2005 ήταν 5,2%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Μάλτα και την Αυστρία (5,6%).

ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr

Το ηλεκτρικό A2 της Audi

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού ειδικού τύπου, το νέο A2 θα αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Audi το οποίο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Το αυτοκίνητο θα έχει ατσάλινο σασί, ενώ θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που παρουσιάστηκε στο Audi A1 e-tron concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης Από τα λόγια το CEO της Audi, Rupert Stadler προκύπτει ότι μετά την παρουσίαση του νέου A1 δημιουργήθηκε ένα ακάλυπτο κενό μεταξύ αυτού και του A3. Αυτό ακριβώς το κενό είναι που καλείται να καλύψει η μελλοντική έκδοση του A2. Ενώ μάλιστα η προηγούμενη έκδοση χρησιμοποιούσε σασί από αλουμίνιο, το νέο όχημα ακούγεται ότι θα καταφύγει στην επιλογή ατσαλιού για μείωση του κόστους. Το πιο σημαντικό όμως μοιάζει να είναι το γεγονός ότι το νέο A2 θα διατεθεί (αρχικά τουλάχιστον) ως αμιγώς ηλεκτρικό. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τεχνολογία δανεισμένη από το Audi A1 e-tron concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης. Έτσι το ηλεκτρικό Audi A2 θα χρησιμοποιεί κατά βάση την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση του, και έναν μικρό κινητήρα που θα χρησιμοποιείται για την φόρτιση της μπαταρίας του εάν και εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ο κινητήρας αυτός θα είναι Wankel και θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, θα ζυγίζει 70 κιλά και η χωρητικότητα του θα είναι τα 254 κ.εκ. Η απόδοση της μπαταρίας ιόντων λιθίου θα είναι οι 12 κιλοβατώρες, ενώ το σύστημα αυτό θα ζυγίζει μόλις 150 κιλά. Τέλος, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος εμπρός, είναι τα 45 kW ή 61 ίπποι. Η αρχική του μορφή αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβρη.
ΠΗΓΗ: http://www.autotriti.gr                                          

                                                                                                              SIGNATURE

Δεν θα κυκλοφορήσει το Prey 2

Tην ακύρωση του Prey 2 πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες η Bethesda κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα. Ακόμη και σήμερα μάλιστα, ενδέχεται να εκδοθεί δελτίο Τύπου από την εταιρεία, στο οποίο και θα αναφέρονται οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Αν πράγματι επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τότε θα αυτό θα σημαίνει και ταυτόχρονη ακύρωση και των τριών σχετικών σεμιναρίων που είχαν προγραμματιστεί.
Το Prey 2 αναμενόταν να κυκλοφορήσει εντός του 2012 τόσο για παιχνιδομηχανές όσο και για υπολογιστές.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

Facebook: Αγόρασε 750 πατέντες από την ΙΒΜ

ο Facebook αγόρασε 750 πατέντες της IBM και μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ευρεσιτεχνίας προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις από εταιρείες όπως η Yahoo για καταπάτηση πατεντώνκαι τη λύση την έδωσε η IBM που πούλησε στο Facebook τις 750 πατέντες δίνοντας ισχυρά πολεμοφόδια για τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες με την Yahoo αλλά και άλλες εταιρείες που ισχυρίζονται ότι το Facebook καταπατά τις πατέντες τους.
Σημειώνεται ότι ενώ η Yahoo που ιδρύθηκε το 1996 έχει πάνω από 1.000 πατέντες που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας της, το Facebook είχε μέχρι σήμερα μόλις 56 πατέντες και 503 αιτήσεις για κατοχύρωση πατέντας.
Στις πατέντες που θα αγοράσει το Facebook περιλαμβάνονται ευρεσιτεχνίες για διάφορες τεχνολογίες λογισμικού και διαδικτυακών λειτουργιών.
Μέχρι σήμερα το Facebook είχε ελάχιστες πατέντες στην κατοχή του με δεδομένο τον όγκο του και την πορεία του. Με τη νέα αγορά ο αριθμός των πατεντών του Facebook εκτοξεύεται στις 806 και πλέον το site έχει μια μεγάλη γκάμα ευρεσιτεχνιών.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

#6 Τραγούδι της Ημέρας: Adele - Set Fire To The Rain (Live at The Royal Albert Hall)


25 Μαρ 2012

Αλλάζει τελικά το φινάλε του Mass Effect 3

Μεγάλες και πραγματικά ασυνήθιστες αντιδράσεις προκάλεσε στους απανταχού gamers το φινάλε που έδωσε η Bioware στο Mass Effect 3. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι επιλογές που έγιναν στα προηγούμενα δύο παιχνίδια δεν είχαν τις αναμενόμενες συνέπειες στην εξέλιξη και το τέλος της ιστορίας και ότι υποβάθμιζαν το γεγονός ότι οι επιλογές του χαρακτήρα του παίκτη σε σημαντικά σημεία της πλοκής μεταφέρονται στα επόμενα κεφάλαια της σειράς και διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας, δίνοντας καθαρά προσωπικό χαρακτήρα στο παιχνίδι.
Οι gamers λοιπόν εξέφρασαν την οργή τους μέσω μιας εκστρατείας για νέο φινάλε εκφράζοντας το αίτημά τους δωρίζοντας χρήματα στο Child’s Play, φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει και στέλνει παιχνίδια σε 70 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.  Μάλιστα μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 45.000 στερλίνες.
Η Bioware πάντως ανέφερε ότι θα λάβει υπόψη της τις αντιδράσεις του κοινού και θα σεβαστεί τα αισθήματα και την κριτική τους. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι θα υπάρξουν αλλαγές αν και τι φύσης και έκτασης θα είναι αυτές μένει να το δούμε. Το πιθανότερο είναι η αλλαγή του φινάλε να γίνει μέσω της κυκλοφορίας νέου υλικού το οποίο όμως δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα στη βιομηχανία του gaming.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

Ευρυζωνικές συνδέσεις για όλους τους Έλληνες

Ευρυζωνικές συνδέσεις ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές πρόκειται να αποκτήσουν 850.000 Έλληνες καθώς ξεκινά ένα πολύ μεγάλο έργο ανάπτυξης ευρυζωνικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα στην Ελλάδα περίπου το 7,56% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις καθώς  κανένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, δεν επιθυμεί να επενδύσει στις περιοχές αυτές, δεδομένου ότι η επένδυσή του με βάση την προβλεπόμενη ζήτηση δεν θα απέδιδε σχεδόν τίποτε.
Κρατική ενίσχυση
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός έργου με στόχο στόχο να γεφυρωθεί ώς ένα σημαντικό βαθμό το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την ελληνική επαρχία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η χώρα θα χωριστεί σε τρεις μεγάλες περιοχές και οι ενδιαφερόμενοι θα αναπτύξουν ένα δίκτυο το οποίο θα καλύπτει όλες τις μειονεκτικές περιοχές της χώρας.
Προς το παρόν φαίνεται να ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα ο  ΟΤΕ, ο όμιλος Intracom (HOL) και η κυπριακή Cyta.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr