3 Απρ 2012

Blades of Time

Μία σημαντική παράμετρος που είναι σίγουρο πως θα κινήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε μία παραγωγή είναι ο πρωταγωνιστής της. Αν ο χαρακτήρας και ο σχεδιασμός του βασικού ήρωα δεν είναι δυναμικός, τότε θα περάσει απαρατήρητος από τα μάτια των παικτών και η συνολική παρουσίαση θα είναι σαφώς κατώτερης ποιότητας. Για αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι οι developers που επιλέγουν μία γυναικεία παρουσία, καθώς μπορεί να αποτελέσει το «τυράκι» που θα τραβήξει τα βλέμματα των gamers. Η ξανθιά κυνηγός θησαυρών που ακούει στο όνομα Ayumi επιστρέφει για άλλη μία φορά στο Blades Of Time εντελώς διαφορετική, με το ιαπωνικό anime στοιχείο να λείπει πλέον από πάνω της.

 Η αγάπη που τρέφει η πρωταγωνίστρια για τους θησαυρούς θα της βγει σε κακό όταν εκείνη ακουμπήσει μία σφαίρα που θα την μεταφέρει στη φημισμένη Γη των Δράκων. Η ηρωίδα καταλήγει παγιδευμένη σε ένα μυστηριώδες νησί, κομμάτι της Dragon Land, το οποίο κρύβει πολλούς κινδύνους, θησαυρούς, μυστικά αλλά και μαγείες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει προς όφελος της. Η υπόθεση παρουσιάζεται ισορροπημένη με λογικές ανατροπές, αλλά το μονότονο, βαρετό έως και αστείεο voice-acting των περισσότερων χαρακτήρων σε συνδυασμό με το κάκιστο lip-syncing αφήνει μία πολύ κακή γεύση. Όπως σε κάθε hack n' slash τίτλο, έτσι και εδώ η Ayumi έχει στην διάθεση της διάφορα combos, τα οποία μπορεί να εξαπολύσει στους αντιπάλους της. Σε συγκεκριμένα σημεία, θα κληθεί να επιλέξει νέες δυνάμεις/combos μέσω ενός βωμού, που θα τις εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πιο ισχυρούς εχθρούς. Το στοιχείο της φωτιάς και ο πάγος είναι βασικά συστατικά των περισσότερων combos στο σύστημα μάχης, τα οποία οι παίκτες πρέπει να εκμεταλλευτούν ανάλογα με το play style που επιθυμούν να ακολουθήσουν, είτε για να καθυστερούν τους αντιπάλους, είτε για να τους καίνε ολοσχερώς με επιθέσεις φωτιάς.
Τα περισσότερα combos είναι ιδιαίτερα απλοϊκά με την εντολή που δίνεται συνήθως να απαιτεί το πάτημα 2, άντε το πολύ 3 πλήκτρων. Για την επίτευξη των combos του πάγου και της φωτιάς, οι παίκτες χρειάζεται να αυξήσουν την Rage μπάρα, χτυπώντας αρκετές φορές έναν εχθρό. Η αλήθεια είναι πως το ρεπερτόριο κινήσεων της πρωταγωνίστριας θα μπορούσε να περιέχει περισσότερες και πιο πολύπλοκες κινήσεις που θα απευθύνονταν στους hardcore φανατικούς της κατηγορίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δείχνοντας την πρόθεση της Gaijin να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό. Παρόλο που η Ayumi έχει ελλείψεις στην άμυνα της, όταν αποκτήσει την ικανότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, ξετυλίγεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Blades Of Time. Μερικοί εχθροί περιβάλλονται από μαγικές ασπίδες και ο μοναδικός τρόπος για να τους αντιμετωπίσει η ηρωίδα είναι να τους επιτεθεί από πίσω. Αυτό θα το καταφέρει γυρνώντας το χρόνο πίσω και δημιουργώντας στο πεδίο κλώνους του εαυτού της.


ΠΗΓΗ: http://www.enternity.gr