3 Απρ 2012

Το FBI και το αμερικανικό πεντάγωνο χρησιμοποιούν την Unreal Engine 3

Το ότι η Epic Games ήταν ιδιαίτερα περήφανη για την Unreal Engine 3, τη μηχανή γραφικών της δηλαδή, ήταν κάτι που όλοι το γνωρίζαμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε αυτήν οφείλεται η τεράστια επιτυχία των ‘Gears of War’ και ‘Mass Effect’. Παρόλα αυτά όλοι θεωρούσαμε ότι μεγάλο μέρος αυτής της φιλολογίας οφειλόταν σε λόγους μάρκετινγκ και φυσικά προβολής. Όχι πια!

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η Unreal Engine 3 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών τόσο για το FBI, τον αμερικανικό στρατό αλλά και άλλους οργανισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Πρόσφατα η Epic Games έκανε γνωστή την υπογραφή συμφωνίας με τη Virtual Heroes, εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εξομοιωτών. Μέρος της συμφωνίας αυτής αποτελεί και η χρήση της μηχανής γραφικών Unreal Engine 3 από το FBI για την εκπαίδευση στελεχών του μέσω ενός multiplayer εξομοιωτή σκηνών εγκλημάτων.

Την ίδια στιγμή όμως θα χρησιμοποιηθεί και από τον αμερικανικό στρατό αλλά και άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ μέσω του Unreal Government Network.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον στρατό μάλιστα, πρόκειται να αναπτυχθούν δύο ξεχωριστοί και αυτόνομοι εξομοιωτές με βάση την μηχανή γραφικών: ο πρώτος θα αποτελεί έναν εξομοιωτή αναισθησιολογίας ενώ ο δεύτερος θα αφορά την πλατφόρμα HumanSim για την εκπαίδευση ιατρών και χειρουργών.


ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr