3 Απρ 2012

Αγωγές εναντίον της Google για το Play Store





Πρόκειται για περίοδο κατά την οποία το νομικό τμήμα της Google σίγουρα θα δουλεύει υπερωρίες. Από τις έρευνες του αμερικανικού Κογκρέσου και της ΕΕ για την πολιτική απορρήτου, στους ελέγχους για τις παραβιάσεις των ρυθμίσεων απορρήτου των χρηστών Safari και τελικά στις αγωγές για την πολιτική επιστροφής εφαρμογών στο Playstore.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν οι Dodd J. Harris και Stephen Sabatino αποφάσισαν να υποβάλουν αγωγή εναντίον τη Google για “αθέτηση της έμμεσης εγγύησης εμπορευσιμότητας και παραβίαση του επαγγελματικού κώδικα για αθέμιτες και δόλιες εμπορικές πρακτικές.”  Λόγος της αγωγής ήταν η μείωση του χρόνου κατά τον οποίο μπορούσε κανείς να επιστρέψει από 24 ώρες σε 15 λεπτά. Όπως ανέφερε η εταιρεία, η μείωση αυτή έγινε επειδή η συντριπτική πλειονότητα των επιστροφών γίνονται σχεδόν αμέσως οπότε και τα 15 λεπτά της ώρας, είναι κατ' αυτήν, υπεραρκετός χρόνος.

Οι ενάγωντες όμως υποστηρίζουν ότι τα 15 λεπτά που δίνει η Google δεν είναι αρκετά για να διαπιστώσει κανείς ότι μια εφαρμογή δε λειτουργεί κανονικά.

Επιπλέον, κατηγορούν τη Google ότι παραπλανά τους πελάτες της καθώς τους δίνει την εντύπωση ότι οι εφαρμογές που κατεβάζουν είναι συμβατές με τις συσκευές τους. Ενώ όμως τόσο η Apple όσο και η Amazon ελέγχουν όλες τις εφαρμογές που διαθέτουν, η Google δεν το κάνει παρά το γεγονός ότι λαμβάνει προμήθεια 30% για καθεμιά από αυτές.

Μέχρι όμως ο χρήστης να διαπιστώσει ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με το smartphone του, το χρονικό περιθώριο των 15 λεπτών έχει λήξει και φυσικά δεν μπορεί πλέον να λάβει τα χρήματα του πίσω.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr