4 Απρ 2012

Στην Sony αισιοδοξούν ότι θα κυκλοφορήσουν το PS4 πρίν το νέο Xbox

Μία ανώνυμη πηγή που προέρχεται από την ίδια την Sony, αποκάλυψε στο VG247 ότι στην εταιρεία του υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κυκλοφορήσει το νέο PlayStation 4 (αν ονομαστεί κατά αυτό τον τρόπο) με την κωδική ονομασία Orbis πριν το νέο Xbox που έχει την κωδική ονομασία Durango.
Η ανώνυμη πηγή του VG247 δήλωσε σχετικά: "Στην Sony πιστεύουν ακράδαντα ότι έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με την Microsoft αυτή τη φορά" και συμπλήρωσε: "θα πρέπει να παρακολουθήσετε τα χρονικά διαστήματα στα keynotes της έκθεσης E3 του χρόνου και ποιος θα ξεκινήσει πρώτος. Οι κορυφαίοι εκδότες παιχνιδιών το γνωρίζουν. Οι εταιρείες ανάπτυξης τίτλων που συνεργάζονται με τους εκδότες - όπως η Ubisoft, για παράδειγμα - γνωρίζουν τι τρέχει. Ήδη εργάζονται πάνω σε αυτό". Από τη στιγμή που οι παραπάνω δηλώσεις προέρχονται από ανώνυμη πηγή, δεν μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλακτικοί.
Μία ακόμη σχετική είδηση με το νέο PlayStation 4, είναι ότι η Sony φαίνεται να επιλέγει το DirectX ως API αντί του Sony API. Στην Crytek στην αρχή πίστευαν ότι πρέπει να αναβαθμίσουν την πλατφόρμα τους για να χρησιμοποιήσουν ένα 24-core επεξεργαστή τύπου Cell αλλά τελικώς τους ζητήθηκε να σταματήσουν τις όποιες σχετικές διεργασίες και να ξεκινήσουν από την αρχή με την προυπόθεση ότι το νέο Sony PlayStation δεν θα ενσωματώνει επεξεργαστή τύπου Cell αλλά AMD hardware.ΠΗΓΗ: http://ghz.gr