27 Μαρ 2012

Έρχεται το Android 5.0;

Μπορεί το Android 4.0 Ice Cream Sandwich να μην έχει κλείσει καν ένα χρόνο ζωής (κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011), μπορεί να έχει  ποσοστό διείσδυσης που δεν ξεπερνά το 2% στο σύνολο τον συσκευών που τρέχουν Android αλλά, όπως θα περίμενε κανείς, η Google ήδη ολοκληρώνει την δημιουργία του Android 5.0.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν το Android 5.0 το οποίο μάλιστα θα ονομάζεται Jelly Bean βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης του και δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει μέχρι το καλοκαίρι. Αν και πολλοί χρήστες δυσαρεστούνται με το γεγονός ότι και πάλι δεν θα έχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού, για το μέσο κάτοχο το γεγονός δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Στόχος των περισσότερων εξάλλου είναι να έχουν μια σταθερή και αξιόπιστη συσκευή που καλύπτει τις ανάγκες τους και όχι να κυνηγούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά.

Δεδομένου μάλιστα ότι όλο και περισσότεροι χρήστες δεν περιμένουν τις εκδόσεις του κατασκευαστή αλλά κατεβάζουν και εγκαθιστούν την ανεξάρτητη και ελεύθερη διανομή του Android CyanogenMod, το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν υφίσταται. Μέσω του CyanogenMod δηλαδή ο καθένας μπορεί να έχει πολύ γρήγορα την τελευταία έκδοση του Android για το κινητό του και μάλιστα με επιπλέον δυνατότητες από αυτές που θα του έδινε η έκδοση του κατασκευαστή της συσκευής του.

ΠΗΓΗ: http://www.proho.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου