28 Μαρ 2012

Ένα μέλλον χωρίς υπολογιστές βλέπει η Nvidia


Είναι αρκετά δύσκολο να μαντέψει κανείς πώς θα είναι οι υπολογιστές σε μερικά χρόνια από σήμερα, ωστόσο κάποιοι σπεύδουν να κάνουν τολμηρές προβλέψεις. Όπως, για παράδειγμα, ο Jen-Hsun Huang, ο οποίος εκτιμά ότι σε λίγα χρόνια τα PC θα εξαφανιστούν!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia είναι πεπεισμένος ότι το μέλλον ανήκει στα tablets. Είναι, δε, τόσο βέβαιος ότι οι ταμπλέτες θα καλύπτουν με το παραπάνω τις ανάγκες των καταναλωτών, που δε βλέπει πλεόν ρόλο για τους υπολογιστές. "Κάποια μέρα δε θα έχω καν PC. Θα έχω ένα tablet κι έναν υπολογιστή στο cloud", δήλωσε το αφεντικό της Nvidia, υπονοώντας προφανώς ότι οι αποθηκευτικοί χώροι των υπολογιστών θα βρίσκονται κάποια στιμγή εξ ολοκλήρου στο cloud.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν πρόκειται να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει δίκιο ο Huang που προβλέπει ότι τα tablets θα είναι κάποια στιγμή η κυρίαρχη δύναμη, αλλά η προφητεία για το θάνατο των PC είναι μάλλον παρακινδυνευμένη. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και στο μέλλον η ομάδα των enthusiasts που επενδύει πάντα σε υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, οπότε δύσκολα θα εξαφανιστούν τα υποσυστήματα από τη λιανική αγορά.

ΠΗΓΗ: http://e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου