26 Μαρ 2012

Facebook: Αγόρασε 750 πατέντες από την ΙΒΜ

ο Facebook αγόρασε 750 πατέντες της IBM και μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ευρεσιτεχνίας προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις από εταιρείες όπως η Yahoo για καταπάτηση πατεντώνκαι τη λύση την έδωσε η IBM που πούλησε στο Facebook τις 750 πατέντες δίνοντας ισχυρά πολεμοφόδια για τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες με την Yahoo αλλά και άλλες εταιρείες που ισχυρίζονται ότι το Facebook καταπατά τις πατέντες τους.
Σημειώνεται ότι ενώ η Yahoo που ιδρύθηκε το 1996 έχει πάνω από 1.000 πατέντες που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας της, το Facebook είχε μέχρι σήμερα μόλις 56 πατέντες και 503 αιτήσεις για κατοχύρωση πατέντας.
Στις πατέντες που θα αγοράσει το Facebook περιλαμβάνονται ευρεσιτεχνίες για διάφορες τεχνολογίες λογισμικού και διαδικτυακών λειτουργιών.
Μέχρι σήμερα το Facebook είχε ελάχιστες πατέντες στην κατοχή του με δεδομένο τον όγκο του και την πορεία του. Με τη νέα αγορά ο αριθμός των πατεντών του Facebook εκτοξεύεται στις 806 και πλέον το site έχει μια μεγάλη γκάμα ευρεσιτεχνιών.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr